20 nov. 2011

Julmarknad...



Nu börjar det faktiskt att dra ihop sig, snart är det advent... Om en liten vecka! klockan 08.30 startade bilen i Kinna sin färd söderut mot falkenberg/Halmstad,Wapnö och dess Julmarknad, närmare bestämt. jag och tre av mina kollegor for förväntansfulla och stämningstörstiga söderut.



 
Väl framme så fanns det så mycket fantastiskt och vackert att titta på...och en del "gottigt" att smaka på! korvar, ostar, kex, sill, senap, godis, saft, glögg, rökt sidfläsk, vildsvinskorv, marmelad hemmagjorda skumbullar mm.mm.


Ovan, tomtespeldosor med härlig julmusik... tomtarna dansar runt medans musiken spelar.


bockar,kransar, hyacinter, ris av alla de sorter och som här Julrosor.
Denna Fantastiska julbock blev vi alldeles speciellt förtjusta i, Den såg så Vild och "Julbusig" ut. Trots lerig åker och gråmulet väder så var det är härlig känsla att strosa omkring bland allt juligt och vackert. 
Vad handlade vi då?
WISKYSENAP, JULOST, STILTONOST, KEX, MARSIPAN, FILBRÖD, POLKAGRISAR, FUDGE, SAFFRANSGLÖGG....
På hemvägen stannade vi till vid Laxbutiken utanför Falkenberg och åt en mumsigt god Varmrökt lax med romsås... Ååååh vidunderligt gott... Kör dit och luncha om ni inte gjort det eller kanske ännu hellre OM ni gjort det för då vet ni hur fantastiskt gott och fräscht det är där!

Väl hemma var det senare dags för kvällsmat och Jul-och adventsstämningen satt i så jag gjorde "Tomtegröt" och familjen mumsade i sig stora portioner.



Risgrynsgröt med "flädersirap", det var mumma för själen och magen!!!flädersirapen fick jag av min Lindakollega för ett tag sen - mycket gott till tomtegröten.

Ett helt fantastiskt gott "filmjölksbröd" med ost på, gjorde att det hela blev en totalsucce och alla blev mätta och nöjda.Laxbutiken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar