17 maj 2012

Gunillas fantastiska Knäckebröd...

Oh, mmm, vad det var gott! och vet ni vad, det var nyttigt oxå!

Jag talar om Gunillas fantastiska, nyttiga OCH goda knäckebröd.



Dagen idag började med "knäckebak" och nu är det i stort sett slut...




här kommer receptet...




                1 dl sesamfrö
             1 dl solroskärnor
             1/2 dl linfrö
             1/2 dl pumpafrö
                1 dl siktat dinkelmjöl
             1 dl fullkornsdinkel
          1/2 dl rapsolja
                2 dl kokande vatten
  Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan oljan och vattnet.
 jag delade degen i två delar till två plåtar  


 kavla mellan två bakplåtspapper
(tips, lägg en fuktig kökshandduk under, 
då ligger pappren och degen still när du kavlar..) 


Strö över flingsalt eller grovt havssalt

 ca 1 timma i 150grader MEN pass på,
        så att det inte blir för mörkt...


                                  Sååå spröda och goda - bara att äta utan något på!


                      tack Gunilla för idé och recept          /Lycka till alla


                                                                              Nettan - Nettis














3 kommentarer:

  1. Hej du
    Ser. Väldigt gott ut.....blir nog till att pröva snart...kram linda

    SvaraRadera
  2. Du kanske ska ändra lite på receptet...... 1/5 dl vatten blir lite tort....jag vet jag har prövat.

    SvaraRadera
  3. God kväll Anna...
    förlåt - förstår om ditt knäckebröd blev lite välan torrt... ska ju vara 2 dl. kokande vatten och inte 1/2 dl

    Ändra och gör ett nytt försök - Jag lovar dig du blir inte besviken...
    Nettan - Nettis

    SvaraRadera